Chapter 11 True/False Flashcards


Set Details Share
created 6 years ago by Lazybones
5,942 views
updated 6 years ago by Lazybones
show moreless
Page to share:
Embed this setcancel
COPY
code changes based on your size selection
Size:
X
Show:
1

1) Bacterial predators such as Bdellovibrio are members of the betaproteobacteria.

Answer: FALSE

2

2) Two distinguishing factors of the epsilonproteobacteria that they are motile and microaerophilic.

Answer: TRUE

3

3) Myxobacteria are classified as actinobacteria due to fungal-like lifestyle.

Answer: FALSE

4

4) The Gram stain is not suitable for identifying members of the Archaea.

Answer: FALSE

5

5) The deinococci can be categorized as extremophiles.

Answer: TRUE

6

6) All gram-negative bacteria are classified as proteobacteria.

Answer: FALSE

7

7) The majority of bacterial species on Earth have not been successfully cultivated.

Answer: TRUE

8

8) Photosynthetic organisms always produce oxygen gas as a metabolic byproduct.

Answer: FALSE

9

9) Currently, no members of Archaea have been linked to human disease.

Answer: TRUE

10

10) The human body is typically free of archaeal species.

Answer: FALSE