chapter 10 True/False Flashcards


Set Details Share
created 6 years ago by Lazybones
3,465 views
show moreless
Page to share:
Embed this setcancel
COPY
code changes based on your size selection
Size:
X
Show:
1

1) The cell membranes of all three domains are composed of straight carbon chains attached to

glycerol by ester linkage.

Answer: FALSE

2

2) Chloroplasts possess circular DNA and reproduce by binary fission.

Answer: TRUE

3

3) As molecular techniques improve, scientists are finding it necessary to reclassify some genera.

Answer: TRUE

4

4) The highest level in the current taxonomic hierarchy is "Kingdom."

Answer: FALSE

5

5) Pure cultures of the same species are not always identical in all ways.

Answer: TRUE

6

6) At this point in time, scientists believe the vast majority of the domain Bacteria have been discovered.

Answer: FALSE

7

7) Once a culture is purified, the next logical step in the process of identifying bacteria is biochemical testing.

Answer: FALSE

8

8) Serological testing is used for screening bacterial isolates for similarities.

Answer: TRUE

9

9) Western blotting is an immunological test used to identify the antibodies in the serum of an individual suspected of having Lyme disease.

Answer: TRUE

10

10) When building a cladogram, the length of the horizontal branch is based on the calculated percent similarity between organisms.

Answer: TRUE