Chapter 1 True/False

Helpfulness: +1
Set Details Share
created 4 years ago by Lazybones
2,707 views
book cover
Microbiology
Chapter 1
updated 4 years ago by Lazybones
show moreless
Page to share:
Embed this setcancel
COPY
code changes based on your size selection
Size:
X
Show:
1

1) Infectious disease is almost totally eradicated in our world.

Answer: FALSE

2

2) A student has obtained a sample of pond water for study. Using the high-power lens, he observes several cells with nuclei. He can conclude that the cells are NOT bacteria.

Answer: TRUE

3

3) The process of pasteurization to reduce food spoilage utilizes high heat to kill all bacteria present.

Answer: FALSE

4

4) Anton van Leeuwenhoek was the first microbiologist to use a microscope to examine environmental samples for the presence of microorganisms.

Answer: TRUE

5

5) Spontaneous generation refers to living cells arising only from other living cells.

Answer: FALSE

6

6) Microbes are associated with life-sustaining benefits as well as life-threatening diseases.

Answer: TRUE

7

7) All cells possess a cell wall.

Answer: FALSE

8

8) All pathogens known to infect humans have been identified at this point in time.

Answer: FALSE