Chapter 4 True/False

Helpfulness: +2
Set Details Share
created 4 years ago by Lazybones
6,331 views
book cover
Microbiology
Chapter 4
updated 4 years ago by Lazybones
show moreless
Page to share:
Embed this setcancel
COPY
code changes based on your size selection
Size:
X
Show:
1

1) The cell walls of bacteria are responsible for the shape of the bacteria and the difference in the Gram stain reaction.

Answer: TRUE

2

2) Antibiotics that target the cell wall are an effective treatment against many pathogenic bacteria.

Answer: TRUE

3

3) Cells placed in a hypotonic solution tend to lose water due to osmotic pressure.

Answer: FALSE

4

4) Small, hydrophobic molecules pass through a cell membrane most easily by diffusion.

Answer: TRUE

5

5) Spheroplasts, protoplasts, and mycoplasms are bacterial cells without cell walls.

Answer: TRUE

6

6) Endospores are a reproductive structure.

Answer: FALSE

7

7) The internal structure of eukaryotic cilia and flagella are the same.

Answer: TRUE

8

8) Many enzymes in both prokaryotic and eukaryotic cells are compartmentalized within organelles.

Answer: FALSE

9

9) The number of organelles such as chloroplasts, mitochondria, and rough endoplasmic reticulum is the same in all eukaryotic cells.

Answer: TRUE

10

10) If you observe rod-shaped red cells after the Gram stain, you can assume their cell walls contain endotoxin.

Answer: TRUE