Chapter 2 True/False

Helpfulness: +3
Set Details Share
created 4 years ago by Lazybones
3,113 views
book cover
Microbiology
Chapter 2
show moreless
Page to share:
Embed this setcancel
COPY
code changes based on your size selection
Size:
X
Show:
1

1) Elements only achieve the full complement of electrons in outermost energy cells by donating away or sharing electrons.

Answer: FALSE

2

2) Covalent bonds are always shared equally.

Answer: FALSE

3

3) Individual covalent bonds are stronger than individual ionic bonds.

Answer: TRUE

4

4) All chemical reactions are, in theory, reversible.

Answer: TRUE

5

5) The formation of ADP from ATP can be defined as a hydrolytic reaction.

Answer: TRUE

6

6) The density of liquid water is greater than the density of ice.

Answer: TRUE

7

7) A basic solution is expected to contain more hydrogen ions than hydroxyl ions.

Answer: FALSE

8

8) All forms of life function optimally at a pH of 7.

Answer: FALSE

9

9) There are some forms of life on Earth that can survive without water.

Answer: FALSE

10

10) Any compound that contains carbon is considered to be strictly organic.

Answer: FALSE