Cancel
© 2016 Easy Notecards
card-image

Chapter 5 True/ False

Set Details Share
Helpfulness: 0
created 1 year ago by Lazybones
596 views

updated 1 year ago by Lazybones

show more
1

1) Catabolic reactions are generally degradative and hydrolytic.

Answer: TRUE

2

2) The pentose phosphate pathway can be characterized as an anabolic pathway.

Answer: FALSE

3

3) In general, ATP is generated in catabolic pathways and expended in anabolic pathways.

Answer: TRUE

4

4) An apoenzyme that loses its coenzyme subunit will be non-functional.

Answer: TRUE

5

5) The use of enzymes is necessary to increase the activation energy requirements of a chemical reaction.

Answer: FALSE

6

6) Glycolysis is utilized by cells in both respiration and fermentation.

Answer: TRUE

7

7) Carbon fixation occurs during the light-independent phase of photosynthesis.

Answer: TRUE

8

8) Both respiration and photosynthesis require the use of an electron transport chain.

Answer: TRUE

9

9) Both respiration and photosynthesis use water molecules for the donation of hydrogen ions.

Answer: FALSE

10

10) Once an enzyme has converted substrates into products, the active site reverts back to its original form.

Answer: TRUE